sobota, 26. november 2011

Slovenci – svetovni rekorderji


Slovenci smo zanimiv narod. Vseh nas je za predmestje srednjega velemesta, pa vendar imamo kar nekaj svetovnih rekordov, ki govore o naši 'naravi in naši 'realnosti':

a/ Slovenci imamo kot majhen narod nejveč olimpijskih in svetovnih medalj na prebivalca, kar pomeni, da smo najvećji grebatorji na svetu. Indijcev je miljardo dvesto tisoč, pa imajo manj medalj kot mi. Zato mi je Indija tako všeč, haha. Tam srečuješ prijazne ljudi, ne samih grebatorjev.
b/ Slovenci smo najbolj 'potovalen' narod. Slovence, najdeš povsod po svetu in tako množičnega turizma, kot pri nas za velike praznike, ni (bilo) nikjer. To kaže, da imamo najbojši standard na svetu, saj je potovanje luksuz, ki si ga lahko privošči le 5% ljudi sveta.
c/ Slovenci imamo največ traktorjev na prebivalca. Kar kaže na medsosedsko skreganost, tekmovalnost, nesposobnost sodelovanja in na 'fovšarijo', ki je postala osnovni 'odnos do sveta' očitno večini Slovencev. A zato je kmetijstvo predrago in nekonkurenčno.

Dejstvo je: Da bi vsi Afričani, Indijci, Kitajci, vsi ljudje tega sveta, živeli na slovenski  'ravni' in v naši 'blaginji', bi potrebovali sedem planetov resursov. In skoraj vsi v Sloveniji jamrajo, da imajo še premalo, se grebejo, za še več, in nič ni več dovolj dobro. In nikoli ni DOVOLJ.

Slovenci smo torej najbolj 'požrten', agresiven, egoističen in zavisten narod sveta. In tako imamo tudi vlado. Zato ni čudno, da imamo največje število dobrih podjetij, ki so v dveh desetletjih 'propadla' in zapustila na tisoče brezposelnih, a hkrati so nam zgradili največ nakupovalnih površin na prebivalca. Trgovin, v katerih nihče kmalu nič več ne bo mogel kupiti. Niti zaposleni v trgovini sami.

In verniki verjamejo, da bo jutri bolje, še več? V neskončnost. Trajno.
Slovenci smo res hecen, popolnoma nerealen narod.
Dobro, da imamo še zadnje upanje. Rekord, ki nas bo rešil. Največ cerkva na prebivalca v katoliškem svetu. Neskončno odpustkov in to-LAŽ-beee.

Ni komentarjev:

Objavite komentar