sobota, 19. november 2011

Tiranija > strankarska demokracija > neposredna demokracija

Obstaja na svetu navpični, tiranski, hierarhični sistem odnosov gospodar/hlapec.

A obstaja tudi vodoravni, človečen, enakovreden, prijateljski sistem medsebojnih odnosov, o katerem 'sanjajo' vse svete knjige sveta; in duhovni ljudje kot Ehnaton, Mahavira, Buda, Sokrat, Jezus, Frančišek, Gandi, Krishnamurti
so ga oživeli z dejanji.

V antičnih Atenah, kjer je bila demokracija s Solonom 'rojena', je bila tiranska piramida faraon/suženj prvič podrta in človek je prvič dobil volilno pravico, pravico do individualnosti. Svobodo samostojnega razmišljanja in prostovoljnega
sodelovanja.

Grki so volili 'idejo' in demokracijo so se šli resno. Kdor je nekaj predlagal in dobil mandat, da izpelje, je bil kaznovan, če obljube ni izpolnil.

Vojskovodja Miltiad, zmagovalec Maratonskega polja, je premagal desetkrat
številčnejše Perzijce. Največji junak Aten, je bil le nekaj mesecev kasneje kaznovan z izgonom iz Aten in sam je moral plačati svojo 'neizpolnjeno obljubo'. Po zmagi na Maratonu je namreč obljubil, da bo kaznoval otočane Parosa, ker so bili na strani Perzijcev, zanj »izdajalci«. Ekspedicija je propadla in nobena prejšnja slava ni zalegla kot opravičilo…

Danes demokracija ni resna.
Obljubljajo in nihče nič in nikomur ni odgovoren za neizpolnjeno.

Ukinimo tiransko piramido neodgovornih, ki jo posredna demokracija brez odgovornosti do ljudstva, omogoča.
Zahtevajmo NEPOSREDNO DEMOKRACIJO. Naredimo korak naprej proti samostojnosti in neposrednemu soodločanju oziroma 'korak nazaj', kajti neposredno demokracijo (brez sužnjev, za razliko od Aten) smo Slovenci nekoč že dobro poznali.

Neposredna demokracija je slovenska (slovanska) tradicija. Svobodni kmetje s(m)o na knežji kamen 'postavili' najmodrejšega kmeta neposredno. Ta je ljudem bolj svetoval kot vladal, vse dokler nam ni svobode in neposrednih volitev ropar, Najmočnejši meč. Imperijalisti. Habzburžani.

Postanimo spet svobodno, netlačeno, 'modro' ljudstvo, kot smo bili nekoč in prenehajmo biti podaniki strank. Lobijev.

Mandatna demokracija, strankarska demokracija, kjer si volimo nezamenljive
tirane, se je izkazala za skorumpirano. Strankarski politiki se  do nas obnašajo kot do ljudi le na volitvah. Na volitvah obljubljajo nebesa, govorijo »Država smo ljudje,« in nato štiri leta med seboj bijejo neusmiljeno bitko za proračun, »izplen iz ljudstva«, a na ljudstvo zlivajo gnojnico. To je vse kar počno. Njihov odnos do nas nam kaže njihovo obnašanje. Imajo se za čisto zlato in se nagrajujejo in posipajo z zlatom, a mi smo jim gnoj, strošek, 'lenuhi', 'državi nekoristni', 'luzerji', zato nas nagrajujejo z blatom in nam, ne sebi, zategujejo pas.

Na svetu so ljudje s srcem. In ljudje brez srca.
Odprimo srcu pot…

NEPOSREDNA demokracija, kjer si ljudje prisluhnejo, se dogovorijo in baza pošilja v
vsakem trenutku zamenljivega zastopnika 'navzgor', da skupaj z drugimi
predstavniki dogovori in izvrši skupno videnje skupnosti, je edina možnost, da človečnost in modrost naroda'od spodaj' seže do vseh odločitev v Sloveniji. In v svetu.

Neposredna demokracija lahko podre piramido zla, 'zlati' matriks, ustavi »veliko svinjarijo«, ki bogastvo ljudstva kot tornado !ZAKONITO! seli 'navzgor' v roke 1% elite, pastirjev, »velikih rib«, ki plavajo v oblaku napuha in hočejo posedovati ves pašnik, vso živino in hočejo da SMO, 'živina', ubogljiva in v štali. Vedno pripravljena na molžo, striženje in zakol.

Hvala za pozornost in lep dan
miha jensterle

Peticijo za neposredno demokracijo lahko podpišete na
http://www.change.org/petitions/podaniki-in-vlada-republike-slovenije-spremenimo-posredno-demokracijo-v-neposredno-demokracijo

Ni komentarjev:

Objavite komentar