sreda, 23. november 2011

Za afričane smo belci Turki

Nekdanji kenijski predsednik Jomo Keniata, Titov 'frend' v Neuvrščenih, je nekoč 'staremu' dejal: »Dokler ste bili beli ljudje v Evropi in mi, črni ljudje, v Afriki, smo
Afričani imeli svojo zemljo in vi ste imeli Biblijo. Potem ste prišli in dejali, da ste nam prinesli darilo, ki vodi v Raj. Dali ste nam knjigo, rekli naj zamižimo in molimo k vašemu dobremu bogu. Ko smo odmolili in odprli oči, smo mi imeli le še Biblijo, vi pa ste nam medtem ukradli našo zemljo. In nenadoma smo na naši zemlji postali vaši sužnji.«

Realnost je, da od leta 1492 naprej, z blagoslovom Vatikana, krščanski svet pleni svet in 'belcem' je imperialno obnašanje, 'gospodarjenje' s svetom in plenjenje 'provinc', postalo 'normalno'.
In danes?

Ali ima tudi kamen dušo?

Ateisti oziroma kartezijanski materjalisti zanikajo ves duhovni svet in ne priznavajo duše niti človeku, kaj šele živali ali rastlini ali Zemlji. So ujetniki materjalnega, ‘otipljivega’ sveta. Brezdušno živijo v le materjalnem, preštevljivem svetu številk, kateremu vlada denar…
Za razliko od ‘materjalistov’, večina svetovnih religij ravno ta ‘materijalen del’ Celote preklinja kot ‘mamona, ki te mami v greh’. Posledično ‘v nebo’ poveličujejo le svet duhovnosti. Dušo. Božanstva.
Kdo, če kdo, ima prav?
Ali sploh obstaja takoimenovana ‘duhovnost’? In kaj je, če je, ‘duhovni svet’?
Smo ljudje res brez duše?  Ali pa ima dušo tudi kamen?

Okupirajmo svet ali Osvobodimo sebe?


Gibanje Osvobodimo Sebe in Svet (bančne lumparije, tiranije in zajedalstva) bi izražal pravo namero in vzdušje in zahtevo protestnikov na trgih sveta. Vsaj
sam tako čutim.

A Gibanje 'Okupirajmo Wall Street…….svet', ki pretresa svet, je nastalo v deželi plenilcev in izhaja iz besednjaka plenilske terminologije arijcev! Ki poznajo le winer/looser, gospodar/suženj, vzvišenost/ponižnost, požrešnost/lakoto, a prijateljskega odnosa še nikoli niso 'srečali', spoznali, zato zaupanju, skromnosti, 'srednji poti', kje ni ne faraona ne sužnja, ne dajo niti možnosti.

Okupacija pomeni agresijo, podjarmljenje.
Hočejo obupani ljudje na cesti res še več agresije? Borbe za posedovanje 'svobode'?
Ali pa na trgih osvobajamo trge, banke, zavarovalnice, parlamente, 'svet', tiranov, ki so ga že okupirali in si danes lastijo vse, tudi naše gene?

Sam nočem biti okupator česarkoli in nočem da me kdorkoli okupira!!! Čas je, da rečemo: »Dovolj!« okupaciji. Vsem okupacijam.
 
Če delavski razred pogleda nazaj, lahko opazi, da smo bili delavci še pred dvema desetletjema Ljudje. Doprinašali smo blagostanju družbie Zaslužili smo 'zaslužek' in s 'plačo' gradili hiše, a zadnjih dvajset let smo (bili ?) kapitalistom 'pritiklina stroja', poniževani v "strošek" kapitalista, v »izplen« veletrgovcev in »kolateralno škodo« mednarodnih bankstersko-orožarskih kartelov, katerim danes odkupujemo dolgove?

Ni bilo dve desetletji ropanja Slovenije in poniževanja (okupiranja) ljudstva DOVOLJ?
Ni že čas, da se iz 'stroškov' ljudstvo spremenimo nazaj v Človečne Ljudi? Osvobodimo svet tiranije?
 
To vprašanje in naša skupna namera, da rečemo DOVOLJ pijavkam, ki nam pijejo kri,
kradejo energijo, določajo »Prostor!« in nas ponižujejo v 'strošek', je osnovna energija in usmeritev uporov na ulici, nezadovoljstva vsega človeštva in vzrok mnogih predčasnih volitev.
 
Da »osvobodimo sebe in svet« pohlepa, dvoličnosti, egoizma, in lahko končno zaživimo v svetu prijateljskih medsebojnih odnosov skromno in brez plenilcev, kontrolorjev in izkoriščevalcev,moramo ukiniti vampirstvo, plenjenje in izkoriščanje. In zakone, ki »veliki kriminal, ki ni le lumparija«, dopuščajo, zamenjati s pravično, humano zakonodajo, ki izplenu ne daje prednost pred človeškim življenjem.

Če ti je, bralcu, do človečnosti, pravičnosti in raja na zemlji, če nisi podpornik plenilstva in poniževanja soljudi v 'pest riža', in če sam nočeš biti plen krvožejnih volkov in prevarantskih samopomembnežev, ki ceremonizirajo po svetovnih palačah, razširi to sporočilo.

Od vseh, ki se rinejo danes med poslance, v NOVO VLADO, zahtevaj ETIKO. Kandidate za bodočo vlado je potrebno preverit, ali se strinjajo, da Slovenci ostanemo (Buu)talci kapitalistov, kolateralna škoda plenilcev v bankah in svetovnih inštitucijah. Ali domačih tajkunov. Ali so se pripravljeni upreti 'dejstvu' oziroma zakonu, ki dovoljuje evgenskemu Monsantu 'sprivatizirati' gene rastlin in živali? Nas bodo zavarovali pred posilstvom z gensko zastrupljenimi rastlinami in živalmi? Je pravično, da sta kisik in voda, osnova za življenje, prodajni produkt, dostopna le bogatim?

A ker je le 1 % verjetno, da dobimo s temi volitvami humano, za svoj narod 'skrbečo' vlado, je edina možnost, da 'stvari' v Sloveniji prav stečejo, da sedanjemu sistemu 'demokraciji skreganih strank' (lobijev) vzamemo moč in 'osvobodimo' ljudstvo pijavk, neposredna, brezstrankarska demokracija.

Na svetu so ljudje s srcem. In ljudje brez srca.
Odprimo srcu pot…

NEPOSREDNA demokracija, kjer si ljudje prisluhnejo, se dogovorijo in baza pošilja v vsakem trenutku zamenljivega zastopnika 'navzgor', da skupaj z drugimi predstavniki dogovori in izvrši skupno videnje skupnosti, je edina možnost, da človečnost in modrost naroda'od spodaj' seže do vseh odločitev v Sloveniji. In v svetu.

Nestrankarska demokracija lahko podre piramido zla, 'zlati' matriks, ustavi »veliko svinjarijo«, ki bogastvo ljudstva kot tornado !ZAKONITO! seli 'navzgor' v roke 1% elite, pastirjev, »velikih rib«, ki plavajo v oblaku napuha in hočejo posedovati ves pašnik, vso živino in hočejo da SMO, 'živina', ubogljiva in v štali. Vedno pripravljena na molžo, striženje in zakol.

Slovenci smo imeli modre starše. Niso poznali kletvic. Ne poniževanja. Bodimo jim enaki. (Priporočljivo branje – Fran Saleški Finžgar: Pod svobodnim soncem, Josip Vandot: Kekec)

Peticijo za NEPOSREDNO DEMOKRACIJO lahko podpišeš 
http://www.change.org/petitions/podaniki-in-vlada-republike-slovenije-spremenimo-posredno-demokracijo-v-neposredno-demokracijo