sobota, 12. januar 2013

Racionalizirajmo delitev dobičkov!!!


Danes je »racionalizacija« beseda, ki je postala opravičilo za napad na ljudstvo.

Vse tovarne RACIONALIZIRAJO PROIZVODNJO, torej 'zmanjšujejo stroške'. Odpuščajo delavce, jih menjajo za robote, znižujejo plače. Manjši stroški kapitalistu povečajo dobiček. In ker je delavec le strošek kapitalista, smo vsi na minimumu.

Država alias vlada, ki je prej skupno bogastvo 'povladila'; 'pretočila' skupno bogastvo vseh v 'privatne žepe', razprodala in izropala vse bivše 'paradne konje', ki so polnili skupno blagajno, slovenske ekonomije; vlada, ki je dopustila 'velikim ribam', multinacionalkam, da uničijo in zatrejo vse 'male ribe', malo gospodarstvo, vlada, ki nas je pripeljala do bankrota; vlada, ki nas je vse zapufala za stoletja, danes 'RACIONALIZIRA IZDATKE' In ZATEGUJE PAS ljudstvu delavnim ljudem, otrokom, bolnikom, sociali….medtem ko banksterji in lastniki korporacij še bolj bogatijo.

A NIHČE se ne pogovarja o RACIONALIZACIJI DELITVE DOBIČKA!!! Dobički so postali 'sveti'. Tabu tema.

Pozabimo torej za trenutek na racionalizacijo proizvodnje in zategovanje pasu. Na njihov, ovčarski način reševanja 'ovcereje'.

Osredotočimo se v osnovni problem krivičnosti na planetu: 5% bogatunov si lasti 95 % planeta. In ves izplen gre v njihov žep. Zato bogati 'zakonsko' vse bolj bogatijo po celem svetu in revni so vse bolj revni. in krog zgoraj se manjša, a krog jeze in nezadovoljstva 'doli med rajo' se širi vsako sekundo, Globalno.

Denarja je torej za vse socialne vrtce, šole, bolnice, plače, penzije, dovolj za raziskovalce, pesnike, filozofe. Denarja je dovolj za Univerzalni Temeljni Dohodek  in družbenokoristen sonaraven razvoj. Le racionalizirati moramo, kar pomeni razumno porazdeliti bogastvo sveta ( Slovenije), ki je od vsega ljudstva, ne pa lastnina par homofobov, ki branijo pred ljudstvom svoj izplen in nadzor nad ovcami in 'stroški' z vsem orožjem sveta. Z zakoni. S pendrekom. In puško.

Brez odprave krivične, nečlovečne razdelitve pridelka, zaslužka in dobička med vse na planetu (vse v Sloveniji), bo doma in v svetu vojna med ljudstvom in tistimi, ki si upajo sočloveka ponižati v 'strošek', hlapca, sužnja ali tlačana.

Pa če so duhovni in posvetni plenilci še bolj upirajo, smo pred novim prestrukturiranjem bogastva, v sistem, v katerem je planet Svet in dobrobit vseh bitij planeta?  V katerem ni več lačnih in umetnost in ustvarjalnost ljudstva naravno zacvetita?

Takle mamo. Nam ostane drugega kot akcija? UTD?

1 komentar: