sobota, 12. januar 2013

Vzemimo planet nazaj. V varstvo.Vsakdo lahko vidi, kako elita, ki danes vlada temu raju in ga zakonito ropa, ne sadi semen dobrote. Sadijo semena vojne. Lasten interes jim je postal opravičilo, da ropajo bogastva sveta in 'izplen' alias 'interes' danes opraviči celo preventivne vojne. V borbi za izplen, plenilci širijo le agresijo, strah, trupla nedolžnih otrok, krike pretresenih mater in bolečino posiljenih žena, lakoto in bedo. In srd in gnus in sovraštvo v 'duše' teptanih ljudi. Vsakdo lahko opazi, kako njihova oholost spreminjata rodovitno polje v bojno polje. Kako za seboj puščajo puščavo in kako njihov pohlep vse človeštvo peha v strah, paniko, agresijo, v ekonomsko, socialno, ekološko stisko. V Sloveniji in v svetovnem merilu.

Le peščica si z mečem, prevaro in z krivičnimi zakoni zagotavlja pravico, da pobira 'parkirnino', zaračunava vodo in skozi CO2 zakon danes vsem otrokom, ki se rojevajo v ta svet, zaračunavajo že davek na kisik. Tudi dihanje ni več zastonj. Očitno nas vidijo kot svoje sužnje. Nočejo sprejeti dejstva, da smo vsi ljudje otroci planeta. In tega dejstva ne smemo nikoli pozabiti.

Zato, ker je ta resnica osnova za 'grajenje' pravičnosti za cel svet, naj ponovim: »Vsi otroci planeta smo enakovredni delničarji bogastva sveta«.

Da je vse bogastvo sveta le Njihova lastnina, si gospoda z 'vrha' le domišljajo. Zato moramo njihovo domišljavost postaviti na realna tla in zahtevati nazaj svoje 'delnice', ki nam po zakonu planeta pripadajo. Zato jim ljudstvo pošilja sporočilo: »Ljudstvo hočemo planet, svobodno voljo in človeško dostojanstvo NAZAJ!«

Drage sodržavljanke, dragi sodržavljani. Vsega je dovolj za vse, če postanemo skromni, obzirni do drugih in pozorni do okolice. A ni dovolj za dva požrešna. Pravzaprav ni dovolj niti za enega požeruha, kajti požrešnost ne zna reči DOVOLJ…


Kaj bo, če vlada pade? Kam potem?

Dva milijona ljudi sedimo na istem avtobusu. Šofer in sprevodnik, ki nam bogato zaračunavata to vožnjo, nas peljeta čez 'fiscal klif' v prepad. Padamo v materjalno in duhovno bedo – suženjstvo EU in IMF.
Vse več potnikov tuli: »Ustavi konje!«, a šofer in njegovi pomočniki tulijo: »Tišina zadaj. Gas!«
Recimo da norim šoferjem vzamemo volan. In avtobus ustavimo.

Na avtobusu je še vedno dva milijona Slovencev. Kam bo avtobus peljal 'naprej'?

Lastniki zemlje zahtevajo fevdalizem. Lastniki kapitala kapitalizem. Delavci zahtevajo 'stroje delavcem' in diktaturo proletariata. Humanisti kličejo »Vsi smo bratje! Socializem!« In osveščeni vse bolj hitijo in prepričujejo potnike: »Fevdalizem je bil, in se pokazal nečlovečen, a kralji in papež ga hočeta nazaj. Tega nočemo. Nočemo več tlačanstva. Kapitalizem je naša realnost in nečlovečno ponižuje delavca v strošek kapitalista. Tega nočemo. Človek je človek, ne strošek. Komunizem je bil, a je prerastel v diktature norcev. Tega nočemo. Socializem, prvi humani 'matriks', ki je poskrbel za otroka, delavca, penzionista in bolnika, je zaradi nehumanih posameznikov znotraj sistema in pritiska/pomoči svetovne Zveze fevdo-kapitalističnih pijavk propadel. Tudi zato ker, antropocentričen kot je bil, je bil še vedno 'globalno' nezadosten in nepopoln. Upošteval je namreč le človeka, ne pa narave. Poniževal je naravo v 'surovino' za blagor človeštva. Vsakdo razumen lahko opazi, da so vsi dosedanji sistemi 'neodrasli', saj ne zajemajo celote. Fevdalizem in kapitalizem ne upoštevata 'raje' in socializem, zaljubljen le v človeka, ni upošteval narave kot 'partnerja'. Zato se prenehajmo boriti proti naravi. Narava ni prekleta, kot trdi Cerkev. Ni sveta le, kjer se oni polulajo. Narava je sveta povsod in vse na planetu je svetost. Pričnimo upoštevati spet naravo kot rodovitno mati, svetost, ki nas hrani in nam nudi svoje nedra v varstvo, kot so jo dojemal naši predniki, katerim je bil cel svet svet. In med svetom in svetostjo niso delali oziroma videli razlike. Imejmo jo radi in je ne ropajmo. Uprimo se vojaškemu lobiju, ki živi od vojn in smrti in seje le smrt. Imejmo se radi in ne ropajmo se med seboj. Sodelujmo z naravo in med seboj in zgodil se bo raj na zemlji. Zato je edina pot v mir in sožitje ekološko osveščena socialno urejena družba. Niti predatorski kapitalizem, ki je naša trenutna realnost, niti neo-fevdalizem oziroma fašizem, kamor nas trenutno pelje avtobus, niti nacizem niti komunizem niti stari socializem, ki nam je uničil naravo. Pojdimo v ekološko osveščeni socializem. Eko-socializem je edina možna pot!«

Komu bomo verjeli. Kateri poti bomo sledili? 
Kam bomo šli?

Kajti niso naši šoferji, ki nam določajo pot. Zavedati se moramo še večje nevarnosti, okupatorjev EU, in evropsko-svetovnih banksterjev v evropski centralni (privatni) banki in v IMF. Von Rumpoy in ostali predatorji komaj čakajo brezvladje v Sloveniji, da nam čim prej in čim lažje 'ufurajo' GUVERNERJA, Madžara, da prevzame naš proračun in nam diktira zakone in davke. Zato tudi zunaj naši 'Švarcenegri' izgubljajo podporo. Vlada, ki nas je prodala, je odslužila svoje. EU je ne potrebuje več. Domnevate, da bomo srečni in svobodni pod guvernanto?Ni komentarjev:

Objavite komentar