nedelja, 06. januar 2013


Toma Križnarja in Antona Komata za VARUHA svobode ljudstva in čiste narave - neposredna izbira ljudstva?Ker Pahor ravno ne more najti Varuha človekovih pravic, je ta figura idealna, da skozi le eno figuro na šahovnici vpogledamo v celotno 'slovensko situacijo'. 

Slovenci smo se borili pred dvajsetimi leti za SVOBODO, a dobili smo 'borbo za pravico', ne svobode.Vsakdo si mora izboriti celo 'pravico do dela'. In če nimaš, da kupiš 'pravice do vode', kar crkni.

Iz pravične, veliko bolj kot je današnja, družbe, smo skočili v družbo, kjer so si nekateri uzurpirali pravico ukaza, kraje, laži, a eni te pravice nimajo. Zato so kradeni, goljufani in brez pravic. In varuhinja človekovih pravic brani tiste ki pravico 'koncesije' imajo, a tistih ki morajo plačevati taxe, nima 'pravne' osnove braniti. 

Zato je to mesto, čeprav zveni 'demokratično', čista laž, Varuh, kot celotno (protisocialno) slovensko pravo podpira 'pravico' korporacij, da nas plenijo, 'pravico EU, da nam določa kvote in nastavi guvernerja, pravico cerkve, da zažira tudi nekatolike, podpira PRAVICO, pravico Monsanto, da nas zastruplja z GMO, a nikoli, poudarjam, NIKOLI ne more ščititi plenjenih, tistih brez pravic, ki dejansko nosijo vso DOLŽNOST in plačujejo škodo. V fevdalizmu bi Varuh stal za pravicami kralja in v kapitalizmu brani pravico velekapitala pred ljudstvom.

Je s tem vse povedano? 

Slovenija potrebuje Varuha svobode ljudstva, ne pa Varuha pravic bogatih

Dokler se borimo za pravico ukaza in ne za svobodo, kjer ukaz in izkoriščanje ni dovoljeno, smo 'pečeni. Vedno v večji diktaturi, vojni in bedi. 

Nekateri bodo kmalu posedovali vse, a ostali ne bomo smeli saditi niti lastne solate. Kar je počasi že mnogim jasno.

In ker je oblast vzela pravico uničevanja družbenega tkiva In bogastva, se obubožano ljudstvo spet zbira in zahteva konec krivičnosti, konec razslojevanja na bogate in bedne, netlačenost, konec ukaza, konec poniževanja ljudstva in oholosti 'večvrednih', konec izkoriščanja in laži. Konec Vladavine Pravice. 

Kajti dokler imam jaz pravico in ti ne, je družba krivična, mar ne?. Ko ima ljubljeni vodja vse pravice in ljudstvo nobene, le vse dolžnosti, tedaj pa je današnja situacija v družbi. In ne bo se nehal upor proti krivičnosti in krivicam, dokler Pravičnost, ne da vlada, ampak postane NORMALNOST.

Ker Varuh človekovih pravic brani le tiste s pravicami, podpira krivičnost v družbi in krivične, ohole, pohlepne. In ljudstvo se ne more niti pritožiti, ker je vse 'zakonito', a če na cesti poveš svojo bolečino naglas in pokažeš na krivične, na krivce krize, smo označeni kot 'zombiji', teroristi, kriminalci, nasilneži. Za v arest ali norišnico. Vse hočejo zase. Ljudstvu kradejo še zadnje drobtinice in zadnje pravice: pravico do besede, do dela, do vode, do naravne prehrane. Zato je svoboda ljudstva, osveščenost ljudstva njihov največji strah.

Zato je edina mirna in zaenkrat še legalna možnost obrambe ljudstva, da vzpostavi lastnega 'sogovornika' vladi, kot tudi svetovalca sebi, ljudstvu, da najhitreje lahko pridemo v sonaravni, prijateljski svet, ki ga vsi zavestno ali nezavedno sanjamo.

Ustanovimo 'institut Varuha svobode ljudstva. 

Etične, človečne borce za svobodo in okoljsko varnost, ki dokazano branijo isto, kar si želi ljudstvo. Mir in življenje v čistem okolju.

Zato za prva predstavnika ljudstva, ki jima dam mandat, da spregovorita v mojem imenu, predlagam Toma Križnarja in Antona Komata. 

Če ju podpremo in na to mesto 'govornika ljudstva povabimo prav vsi, ki nam ni vseeno, nas je prav gotovo dovolj da rečemo Dovolj absolutizmu uničevalcev narave in sociale, smo naredili velik korak iz skregane strankokracije k modri, neposredni demokraciji, ki ji svetujejo modri, ne pa ukazujejo asocialni egotripi.